لیست اختراعات مهدی رحیمیان
عفونت زخم پس از جراحي، يكي از عوارضي است كه كيفيت زندگي بيماران را شديدا تحت تاثير قرار مي¬دهد و هزينه¬هاي مراقبت از بيمار را افزايش مي¬دهد. در طي عمل جراحي اولين و مهم¬ترين سد دفاعي بدن يعني پوست گسيخته مي¬شود. ميكروارگانيسم¬ها مي¬توانند به راحتي برروي بافتها و احشاء داخلي جايگزين شده، تكثير يابند. لذا توصيه به استفاده از ضدعفوني كننده¬ها به منظور ضدعفوني و آماده سازي پوست،قبل از جراحي لازم و ضروري مي¬باشد. ولي انتخاب محلول مناسب در مواردي با چالش روبروست. كاربرد محلول كلرهگزيدين در پرپ قبل از جراحي مي¬تواند با اطمينان بيشتري ميزان باكتري¬هاي گرم مثبت و منفي مقاوم به آنتي¬بيوتيك¬ها، ويروس¬هاي عفونت¬زا و قارچ¬هاي بيماريزا را كاهش دهد. بررسي¬ها نشان مي¬دهد ايزوپروپانول موجو در بادي¬پرپ باعث دناتوره شدن پروتئين و از بين رفتن غشاءليپيدي ويروس¬ها مي¬شود و كلرهگزيدين موجود در اين محلول باعث تخريب غشاء سيتوپلاسمي باكتريها و عوامل بيماريزا مي¬شود. به اين ترتيب بادي پرپ طيف وسيعي از عوامل بيماريزا را در امر ضدعفوني، پوشش دهي مي¬كند و مواد موثره بادي¬پرپ باقيمانده سمي در محيط زيست برجا نمي¬گذارد. و همچنين ظروف محصول بعد از شستشو قابليت استفاده مجدد را دارد
امروزه به دلايل متعدد و به لحاظ اهميت مسائل بهداشتي، پيشگيري از ابتلاء به بيماريهاي عفوني و كنترل عفونتهاي بيمارستاني و مبارزه عليه باكتريهاي شايع بيمارستاني اهميت فراواني پيدا كرده است. شرايط عمومي بيماران، استفاده از تجهيزات متعدد تهاجمي و مقاوم بودن باكتري ها به آنتي بيوتيكهاي رايج از دلايل وفور عفونتهاي بيمارستاني در اين بخش است. لذا اين پژوهش با هدف تاثير ماده ضدعفوني كننده پراكسي استيك اسيد برروي باكتريهاي شايع كه احتمال انتقال آنها از طريق ابزارآلات پزشكي و دندانپزشكي مي باشد صورت گرفت. بررسي ها نشان داد كه ماده پراكسي استيك اسيد براي استريل كردن و ضدعفوني كردن سطح بالاي ابزار و تجهيزات بحراني و نيمه بحراني پزشكي و دندانپزشكي مي باشد. اين ماده خاصيت اسپوركشي بالايي دارد و با مولكولهاي حاوي پيوندهاي دوگانه واكنش داده و فعاليت اسمزي ليپوپروتئين هاي غشاء سيتوپلاسمي را از طريق پاره كردن و تخريب ديواره سلولي از بين مي برد. لذا پراكسي استيك اسيد موجود در ماده ضدعفوني كننده پرسيدين آريو قابليت استريليزاسيون و ضدعفوني سطح بالا (High Level) وسايل بحراني و نيمه بحراني پزشكي و دندان پزشكي را دارا مي باشد. ابزار آلات پزشكي را در ظرف محتوي پرسيدين آريو غوطه ور كرده و درب ظرف را بگذاريد. ابزار مورد نظر بعد گذشت 5 دقيقه ضدعفوني سطح بالا و بعد از 30 دقيقه استريل خواهند شد. بررسي هاي انجام شده برروي پارامترهاي زيست محيطي نشان داد كه اين تركيب براي محيط زيست ايمن بوده و باقيمانده سمي برجا نمي گذارد.
استفاده از آنتي سپتيكها و موادضدعفوني كننده يكي از راههاي اساسي كنترل عفونتها و راهي جهت جلوگيري از عفونتهاي بيمارستاني مي باشد. گزارشهايي در مورد انتقال عفونت به وسيله آندوسكوپهايي كه به خوبي ضدعفوني نگرديده اند وجود دارد. لذا اين پژوهش با هدف تاثير ماده ضدعفوني كننده گلوتارآلدهيد برروي باكتريهاي شايع كه احتمال انتقال آنها با آندوسكوپ و وسايل پزشكي و دندانپزشكي مي باشد صورت گرفت. بررسي ها نشان داد كه ماده گلوتارآلدهيد قادر به از بين بردن طيف وسيعي از ميكرواورگانيسم ها شامل باكتري ها، ويروس ها، قارچها و حتي اسپور باكتريها مي باشد. اين ماده خاصيت اسپوركشي بالايي دارد و با ايجاد چسبندگي سلولي موجب عدم دسترسي ميكروارگانيسم ها به آنزيم هاي حياتي و مرگ سلولي مي شود. لذا گلوتارآلدهيد موجود در ماده ضدعفوني كننده اسپورسيدين قابليت استريليزاسيون و ضدعفوني سطح بالا (High Level) وسايل بحراني و نيمه بحراني پزشكي و دندان پزشكي و انواع آندوسكوپ ها را دارا مي باشد. اين محلول در ظرف در بسته به مدت 28 روز قابل نگهداري و استفاده دوباره مي باشد. بررسي هاي انجام شده برروي پارامترهاي زيست محيطي نشان داد كه مواد تشكيل دهنده اين تركيب همگي به صورت طبيعي تجزيه شده و گزارشي مبني بر تجمع آنها وجود ندارد.
زمينه فني اختراع توليد نانوامولسيون زعفران ايراني (Crocus Sativus L.) با تكنيك اولتراسونيك هموژنايز، علوم و مهندسي صنايع غذايي مي باشد.از مشكلات فني در اين زمينه مي توان به استفاده از حجم بالاي زعفران در صنعت اشاره كرد، با توجه به اين موضوع كه زعفران به عنوان كالاي صادراتي صنايع غذايي ايران در دنيا بوده و تحت عنوان طلاي سرخ حدود 79درصد حجم زعفران را دنيا به خود اختصاص داده است بصورت خام به فروش مي رسد و ارزش افزوده چنداني براي آن لحاظ نمي شود. نمود.از سوي ديگر زعفران داراي تركيباتي مي باشد كه به مرور زمان طي نگهداري و در برابر عواملي مانند نور دچار افت كيفيت مي گردد، همچنين استفاده از ساير روش هاي توليد نانوامولسيون زعفران نيازمند تجهيزات و انرزي زياد و يا اثرات سو بر محصول مي باشد، لذا به منظور كاهش حجم زعفران مصرفي، حفظ و نيز افزايش كيفيت خواص ارگانولپتيكي توليد نانوامولسيون زعفران مطلوب مي باشد و در بين روش هاي موجود با توجه به مطالب ذكر شده تكنيك اولتراسونيك هموژنايزر مناسب مي باشد.كاربرد اين محصول درصنعت توليد زعفران ، كارخانجات علوم ومهندسي صنايع غذايي و كليه مراكزي كه از زعفران استفاد مي كنند مي باشد. فرمول شيميايي محصول 2گرم زعفران ساييده +250ميلي ليتر آب و اتانول(20:80) 24ساعت در شيكر 100دور بر دقيقه همزن مغناطيسي 6ساعت 650دور در دقيقه صاف شدن با كاغذ صافي حرارت حذف اتانول نگهداري در ظروف دربدار در دماي يخچال اسپان80 + توئين80 (1:1) در ان-اكتان 15دقيقه، همزن 200دور در دقيقه +عصاره زعفران(%5) 330دقيقه، 600دور در دقيقه انتقال بشر به حمام آب يخ 5دقيقه در توانw150 دستگاه اولتراسونيك پروب دار. producing Iranian saffron(Crocus Sativus L.) nano emulation essence using ultrasonic homogenizer technique
موارد یافت شده: 4